Nordlys og Hurtigruten i Norge

Hutigruten i Norge-besøg Nordkap

Vi sammensatte denne rejse, da vi ønskede noget anderledes for nytåret for et års tid siden. Vi planlagde rejsen, så vi skulle skyde nytåret ind ombord på Hurtigruten i Norge, langt over Polarcirklen. Hvilket vi syntes lød som en fantastisk oplevelse.

Dette indlæg indeholder reklamelinks for virksomhed Booking.com og Getyourguide.com, og er markeret med *

Rejsen tager dig med helt op til det nordligste Norge, helt op til Kirkenes, på grænsen til Rusland med kongekrabbe fiskeri, eventyr på snescooter over de mange meter sne, en oplevelse med Hurtigrutens M/S Finnmarken, hvor du vil sejle igennem natten med det magiske nordlys svævende over dig, hvorefter at slutte i Tromsø.

Sejladsen ender i Tromsø, da vi havde planer om at komme ud til de mange hvaler og specielt spækhuggere, der hvert år imellem november og februar kommer til Lofoten for at mæske sig i sild.

Vi havde sammensat rejsen med en del flere dage i Tromsø, da jeg ikke ville gå glip af et øjeblik med de majestætiske dyr. Vi har lavet den lidt mere skånsom for dig.

Spækhugger

Denne rejseplan lyder på 8 dage/7 nætter.
Alle priser er i danske kroner og kun vejledende. De er udregnet per person, men i delt kahyt/værelse ved 2 personer.
(nedenstående forslag er sammensat 8. okt 2019)

(Note: Rejseplanen indeholder reklamelinks fra Booking.com og GetyourGuide og er markeret med *)

DatoUdgiftPris
27 dec Fly med SAS til Kirkenes, med mellemlanding i Oslo (retur fra Tromsø)3394
27 dec2 nætter i Kirkenes på Scandic Kirkenes* 4* inkl. morgenmad1780
28 decUdflugt: Kongekrabbesafari med snescooter (2 på 1)1710
29 decOmbordstigning på Hurtigruten – rute fra Kirkenes til Tromsø,
1 nat i Polar outside kahyt inkl. helpension. Sejladsen tager 1½ døgn med afgang kl 12.30.
2879
30 dec4 nætter i Tromsø på Scandic Grand Tromsø* 3* inkl. morgenmad 2773
31 dec –
2 jan
Udflugter i Tromsø, som vi havde kig på:
Whale Research Safari* – 11 timer.
Fjord Cruise & Whale Safari boat tour* – 7 timer.

(1547)
(1202)
3 janFly med SAS fra Tromsø Langnes med mellemlanding i Oslo
Ialt pr. pers (uden udflugter i Tromsø)12.536

Note: Jeg erfarede, mens jeg sammensatte denne rejse at Hurtigruten desværre ikke længere tilbyder sejlads over nytåret, så på rejsen her, vil du tilbringe nytåret i Tromsø, dagen efter ankomst.

Kan denne rejse tages på andre årstider?

Ja, det kan den bestemt, der er dog nogle udflugter der vil blive ændret.

Oppe omkring Kirkenes, vil du ikke komme på kongekrabbe safari på snescooter, men istedet komme på kongekrabbe safari i små både og i Tromsø vil der være mulighed for andre aktiviteter og udflugter.

Hvis du ønsker at modtage et forslag på denne rejse på præcis dine datoer, så send mig denne formular i udfyldt stand og ved “Hvor går rejsen til” nævner du blot Nordlys og Hurtigruten i Norge. Så kigger jeg på det med de udflugter der er spændende for din rejse.

Nordlys i Norge

Idé til forlængelse:

Vi havde en idé om at leje bil i Tromsø og køre turen fra Tromsø til Bergen. En strækning på omkring 2000 km. Noget af turen via den smukke Atlanterhavsrute og med en masse fotostop på vejen. Bergen skal naturligvis også opleves og det samme skal den omkringliggende natur.

Efter de sidste oplevelser i Bergen stiger man ombord på toget, som tager dig ud på en af verdens flotteste togrejser. 6 timer tager den fra Bergen til Oslo. Hvad enten du vælger kun et par timer i Oslo eller et par dage inden flyet til København afgår, så ville denne forlængelse helt sikkert lige give de sidste fantastiske indtryk af Norge.

Vi anbefaler dog at forlængelsen ikke tages i vintermånederne. Det ville vi ikke selv gøre.

Hurtigruten i Norge

(Et lille stykke historie)

Hurtigruten i Norge blev etableret i 1893, da man manglede en modig kaptajn til at lave en hurtig rute fra nord til syd og som derved også sejlede om natten. Nord for Trondheim var der kun 28 fyrtårne og med upålidelige søkort, skulle det være en dygtig kaptajn med superkræfter af mod. Richard With startede dermed den nu berømte søvej mellem Bergen og Kirkenes – som af rigtig mange, bliver kaldt for “verdens smukkeste sørejse”.

Denne rejse med nordlys og hurtigruten i Norge blev desværre ikke til noget for os, da jeg hele tiden finder på nye rejser og vi istedet holdte nytår i New York og tog et cruise i Caribien efterfølgende. Men rejsen er ikke lagt langt væk – vi skal på den på et tidpunkt.

Hvis du ønsker et rejseforslag på rejsen, så udfyld denne formular og send den til os.

Bliv inspireret af flere Rejseforslag

Hurtigruten i Norge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *