Dubai og Maldiverne – Fra Dis til Paradis

Restaurant og udsigt på Maldiverne

Vi er netop hjemvendt fra denne lækre kombinations-rejse til Dubai og Maldiverne. Her mødte vi det sterile kaosfrie Dubai og fik oplevet det perfekte barfodsparadis Maldiverne.

Dette indlæg indeholder reklamelinks for virksomhed Booking.com og Getyourguide.com, og er markeret med *

Vi sammensatte denne rejse i foråret 2019 og købte nogle forholdsvis billige flybilletter til Maldiverne med Emirates med et selvvalgt stop-over i Dubai på udrejsen.

Turen valgte vi at sammensætte med 3 dage i Dubai, inden turen gik videre med 10 dage til Maldiverne.

Kombinationsrejse til Dubai og Maldiverne

Vi kan bestemt godt anbefale en kombi-rejse med Dubai og Maldiverne.

Du oplever først Dubai i al dens storslåethed. De gamle souker møder de sterile glasfacader i højder vi snart ikke kan følge med mere.
Dubai er i konstant vækst. Ligegyldigt hvilket billede vi forsøgte at tage, var der ufærdige bygninger eller byggekraner involveret.

På kun et halvt århundrede har Dubai formået at skabe en imponerede metropol med verdens højeste bygning, Burj Khalifa og et af verdens 7* hoteller, Burj Al Arab.

Det er nemt at finde rundt i Dubai. Det er dog ikke en gå-venlig by, men de har udviklet et nemt tog/metro/monorail system, så man kommer fint rundt. Og hvor man ikke lige kan komme med tog/metro, så er taxier ikke dyre.

Abra Dubai

Efter ekstrem varme, ørken og storbyoplevelser i konstant hvid dis var lækkert turkisblåt hav og fantastisk blå himmel et meget velkomment syn.

Maldiverne, der består af 1.200 koraløer og -skær, hvor kun 192 er beboede er for mange der ypperste paradis. Vi har alle set billeder af lækre tropiske strande med skønt turkisblå hav og en enkelt palme hængende ud over. Denne er for øjet i sandhed, det ægte paradis.

Men man er jo næsten vokset op med beskeden om at en rejse til Maldiverne koster spidsen af en jetjager og resten af jetjageren også – så det kun er velhavende mennesker der besøger Maldiverne. Men tro lige om igen!

Maldiverne kan opleves af alle, for billige rejser til Maldiverne kan sagtens lade sig gøre!

Denne rejseplan lyder på 15 dage/14 nætter.
Alle priser er i danske kroner og kun vejledende. De er udregnet per person, men i delt værelse ved 2 personer.

(Note: Rejseplanen indeholder reklamelinks fra Booking.com og GetyourGuide og er markeret med *)

DatoUdgifterPris
13 sepFly med Emirates fra København til Dubai, direkte5.878
13 sep3 nætter i Dubai på Atana Hotel* inkl. morgenmad772
14 sepUdflugt: Dubai Burj Khalifa Tickets: Level 124 & 125 *(282)
15 sepUdflugt: Dubai Desert Safari Red Dune: BBQ, Camel Ride & Sandboarding*(416)
17 sepNatfly med Emirates fra Dubai til Male, direkte inkl.
17 sep10 nætter på Maldiverne på Holiday Island Resort & Spa* inkl. halvpension og med indenrigsfly fra Male t/r5.648
27 sepFly med Emirates fra Male til København med lang nat-mellemlanding i Dubai (lander dagen efter)inkl.
Ialt pr. person (uden udflugter)12.298

Note: Ovenstående priser er hvad rejsen har kostet os (2019)

Kan denne rejse tages på andre årstider?

Ja, det kan du tro! Faktisk er september måned lavsæson, dette var nok også med til at gøre at vi fik en billig rejse til Maldiverne. Du kan besøge Maldiverne året rundt, men højsæsonen lyder fra november til marts. Maldiverne breder sig over at stort stykke areal og har derfor også lidt forskellige sæsoner.
Angående Dubai, så er deres lavsæson hen over sommeren, da der simpelthen er for varmt, hvilket vi også erfarede med dage op til 40-50 grader med meget tørke.

Hvordan var vejret i Maldiverne

Vi kan fortælle at vejret i september var skiftende. Vi havde i den første halvdel af rejsen, meget held med vejret i Maldiverne. Der kunne vi kunne nyde helt blå himmel med høj lækker sol, mens den anden halvdel, kunne vi opleve nogle hæftige regnskyl af op til et par timers varighed og når det ikke regnede, så var solen desværre hele tiden på den forkerte side af det tynde skydække. Men det var stadig lækkert varmt og paradis kunne stadig nydes.

Lidt viden omkring Dubai fra vores rejse

Dubai fra oven

Vi boede på Atana Hotel* i Al Barsha Heights distriktet. Der var omkring 3-400 meter til metroen, men pga varmen havde de en shuttle-service til stationen. Fra stationen havde vi rig mulighed for at komme til de mange supermalls, til den smukke marina og til bredden af Dubai Creek, hvor vi kunne få oplevelsen med at tage en Abra til den anden side af bredden og gå i de gamle souker. Der blev kun kørt i to retninger – det var til at finde ud af.

Du kan købe forskellige zonekort alt efter til hvad I har planlagt til for de forskellige dage.
(1,2, eller alle zoner – alle zoner koster 22 Dirhams pr. person (2019) og virker til hele dagen)
Vi havde dog nogle problemer med at købe billetterne med kreditkort, så sørg for at have nogle kontanter på dig. Så kan du sagtens selv købe billetter i automaten.

Kunne du tænke dig at få et rejseforslag hvor kun rejsen går til Dubai, så udfyld denne formular, så kigger vi på det.

Rejse til Maldiverne

Flyrejsen fra Dubai til Male, Maldiverne med Emirates har afgang lidt over midnat, så der flyves over natten og du lander tidligt i paradis, så du får lidt ud af første dag.

Det er korrekt at nogle resorter omkring Maldiverne er uopnåelige for almindelige dødelige, men jeg vil sige at der er lige så mange hostels og hoteller i den helt billige ende, men hvor man selvfølgelig ikke kan forvente havudsigt eller andet lækkert, men omgivelserne vil stadig være paradis og så er der de normale standard resorts med en lille strejf af luksus.

Her var vi landet!
Vi havde vendt muligheden for bungalow på vandet vs. bungalow på stranden. Vi valgte bungalow på stranden, da det at høre bølgeskvulp og åbne bagdøren til paradis var at foretrække.

Holiday Island Resort and Spa blev derved vores hjem i 10 dage, hvor vi kom helt ned i gear.

Dubai og Maldiverne

Hvad er der at opleve på Maldiverne?

På Holiday Island var der masser at underholde sig med. Hver morgen efter morgenmad iførte vi os badetøj og snorkelgear for lige at hilse på det omkring liggende (meget døde, desværre) rev med farverige fisk, revhajer og havskildpadder.

Ellers var der rig mulighed for diverse vandsportsaktiviteter såsom jetski, vandski, paddle-board og vindsurfing og andet, dog mod betaling.
Resortet har også en rigtig fin tennisbane og volleybane. Derudover havde de en fin “hal” med billiard, bordtennis, et afskærmet musiklokale og et fint fitnessrum.

Det er også muligt at melde sig på en eller flere af de mange udflugter der blevet tilbudt. De populære ture er selvfølgelig snorkel- og dykkerture, hvor man kommer ud til lidt mere livlige rev og ser smukke farverige fisk i kæmpe stimer. Men de store tiltræknings magneter er de elegante manta rays og de yndefulde hvalhajer.

(Vi havde sådan en tur booket, men vi så desværre ingen mantas eller hvalhajer, men en lille flok delfiner på afstand og en masse farverige fisk – det er en chance man tager)

Derudover har du også mulighed for at gå helt i forkælelses mode. Et besøg hos deres SPA kan helt klart anbefales. De søde piger tilbyder forskellige lækre behandlinger, med skønne dufte, cremer og en fortryllende atmosfære.

Denne rejse til Dubai og Maldiverne blev helt bestemt til noget, som du kan læse. Men jeg havde faktisk først sat en rejse til Canada sammen til os, men da jeg kunne mærke at vi manglede lidt sand, hav og afslapning, blev rejsen til Canada udskudt.

Hvis du ønsker et rejseforslag på rejsen, så udfyld denne formular med Dubai og Maldiverne i “Hvor går rejsen til” og send den til os.

Bliv inspireret af flere Rejseforslag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *